Astazi am placerea sa va invit sa descoperim impreuna o proprietate pozitionata in segmentul residential de lux, o vila superba, ultramoderna, un etalon al modernismului si al bunului gust, care reprezinta cu adevarat o raritate, intrucat este situata in Cotroceniul interbelic, singurul cartier select, linistit si incarcat de istorie din centrul Bucurestiului, un sinonim al luxului in materie de residential, care si-a pastrat nealterata puterea de seductie pana in zilele noastre!
Aceasta locuința spectaculoasa, are toate atributele unei proprietăți de lux. Interiorul proprietatii este extreme de elegant, un spatiu in care implicarea efectiva, cea emotionala a proprietarilor, a contat enorm.
Suprafețele spatiilor interioare, echilibrate si generoase totodata, finisajele, corpurile de iluminat și mobilierul ultramodern, si de o calitate ireprosabila, care au fost alese cu grija de proprietar cu ajutorul unei echipe de designeri, sunt doar câteva din trăsăturile elitiste din interiorul imobilului.
Suprafetele vitrate mari din zona livingului, cu deschidere spre curtea cocheta din spatele imobilului, ne permit o buna comunicare cu aceasta zona, atat practica cat si vizuala. Este evident ca atunci cand iti doresti tot ceea ce este mai bun pentru familia ta, nu vei face niciodata compromisuri in alegerea finisajelor si a accesoriilor.
Exteriorul este la fel de modern, unic si spectaculos totodata, iar grija pentru detalii se remarca si in exterior, inclusiv in atentia atribuita in luminarea exterioara a proprietatii.
Proprietatea a fost construita in anul 2012 si renovata in totalitate (zugravita, rearanjat curtea, etc) in anul 2019, fiind pregatita astfel in conditii optime pentru viitorul proprietar
La parter gasim zona de zi, in suprafata utila de 67 mp, compusa dintr-un living spectaculos (47 mp) cu dinning , fiind separat de curte si terasa printr-o suprafata vitrata mare, cu geamuri panoramice. Vederea spre terasa si curte este foarte frumoasa, tocmai datorita acestor suprafete vitrate foarte mari. Pur si simplu ai senzatia ca te gasesti in mijlocul naturii, lucru mai rar intalnit.
In imediata apropiere a dining-ului gasim bucataria inchisa si extrem de generoasa, in suprafata de 15 mp.
La parter mai gasim o baie care deserveste aceasta zona.
In subsol gasim camera tehnica, si alte spatii de depozitare.
In imediata apropriere a living-ului, cand iesim in gradina, se gaseste terasa de vara, care permite asezarea unei mese generoase, o oaza de liniste si relaxare.
Accesul la etajul 1, se face printr-o scara semideschisa, de unde se ajunge in holul principal de la etaj.
Intr-o parte a acestui hol se gaseste zona matrimoniala, compusa dintr-un dormitor foarte generos (21,52 mp), un dresing (5 mp), o baie foarte generoasa (10,50 mp) si inca un dormitor (19,40 mp)
La etajul al 2-lea, compartimentarea este foarte versatila, existand planuri initiale de amenajare, astfel:
- O singura zona matrimoniala imensa, cu dormitor, dresing si baie proprie
- Doua dormitoare, fiecare cu baie proprie
- Un dormitor cu dresing si baie proprie, plus un birou
- Un spatiu deschis, cu o baie proprie, o zona de hobby, ca in situatia actuala, cu functionalitati multiple.
Exista posibilitatea parcarii a 2 pana la 3 masini, una in curtea interioara si 1, 2 in fata imobilului.
O casa eleganta, ultramoderna, exclusivista, cu bun gust, o casa cu adevarat speciala, pentru persoanele pretentioasa care adora noile tendinte in materie de arhitectura si design interior. Chiar de la prima vedere, in mod sigur o vei indragi!
Speram sa va inspire si va asteptam la vizionare!
Istoric Cotroceni
Prima atestare documentară a Cotrocenilor este din timpul lui Mihai Viteazul, când pe acele locuri se întindeau Codrii Vlăsiei. Pădurea era deasă fiind un ascunziş ideal pentru cei certaţi cu legea sau urmăriţi din diverse motive. Însuşi logofătul Şerban Cantacuzino, viitorul domnitor care stăpânea satul şi pădurea Cotroceniului, s-a ascuns de urmăritorii domnitorului Duca pe care voia să-l uzurpeze. După ce a ajuns domnitor, ca recunoştinţă pentru locul care i-a salvat viaţa şi pentru locuitorii care l-au adăpostit, a durat în anii 1680-82 o mănăstire pe malul Dâmboviţei, numită mănăstirea Cotroceni. Aceasta a fost serios zdruncinată de cutremurul din 1977 şi demolată în 1984.
Domnitorul Serban Cantacuzino a construit pe locul unde astăzi se află palatul Cotroceni, case domneşti şi acareturi din care se mai păstrează azi cuhiile (bucătării). Cum Cuza şi apoi regele Carol I au folosit primul palat ca reşedinţă de vară şi apoi în 1883 au construit actualul palat, în jurul lui în cartier au început să-şi ridice case militari şi oameni politici apropiaţi curţii. Cu timpul generaţiile s-au schimbat dar Cotroceniul şi-a păstrat caracterul elitist. Aici au locuit poetul Minulescu, scriitorul Liviu Rebreanu, Marin Preda, academicianul Şerban Cioculescu, sculptorul Oscar Han dar şi Ana Pauker şi alţi nomenclaturişti. Sadoveanu obişnuia să vină seara în Cotroceni să vadă apusurile de soare în flăcări de pe dealul Cotrocenilor.
Cartierul nu a putut fi distrus nici de bombardamentele din aprilie 1944, nici de megalomania lui Ceauşescu care n-a mai apucat să-l ˝modernizeze˝.
După ce Ceauşescu a terminat cu construirea cartierelor satelit în care locuieşte cea mai mare parte a populaţiei oraşului a început demolarea unor cartiere istorice din Bucureşti.
S-a construit un oraş cu utilitate dar fără identitate. Unul dintre puținele care a scăpat, a fost Cotroceniul. O plimbare pe străzile Cotroceniului de azi, printre vilele construite în perioada interbelică, îţi conferă multă linişte, relaxare şi întoarcere la Bucureştiul idilic din anii copilăriei. Casele fie sunt construite în stilul cubist al anilor 30-40, fie cele înstărite sunt în stil veneţian, fie sunt în stilul art deco, la modă în jurul anului 1925.
Suprafaţa Cotrocenilor este acoperită jumătate de parcuri, iar 90% din străzile sale au nume de doctori.